ﺩﺳﺘﮕﺎﻩﻫﺎﯼ ﻣﺎﺳﺎﮊ، ﺗﺎﺭﯾﺨﭽﻪ ﺁﻥﻫﺎ ﻭ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺑﺎ ﻣﺎﺳﺎﮊ ﺳﻨﺘﯽ

۱۴۰۲-۰۳-۰۱ | بابک حق‌شناس

تصور کنید که شما یکی از افرادی هستید که وقت زیادی را صرف نشستن روی میز کار یا رانندگی می‌کنید و اغلب کمر درد یا سردرد ممتد را تجربه می‌کنید. اگر به دنبال یافتن راهکاری هستید که بتواند به شما در کاهش این ناراحتی‌ها کمک کند و وقت یا بودجه کافی برای مراجعه به ماساژورهای حرفه‌ای را ندارید، احتمالا این سری مقالات برایتان مفید خواهد بود.

 

آنچه خواهید خواند

    • دستگاه ماساژور چیست؟
    • تاریخچه
    • ماساژور‌های سنتی و دستگاه‌های ماساژور مدرن
    • مزیت استفاده از دستگاه ماساژر در مقایسه با ماساژ  سنتی         
    • انواع دستگاه‌های ماساژور

 

دستگاه ماساژور چیست؟ و نگاهی به تاریخچه‌ی آن

دستگاه‌های ماساژور، وسایلی الکترونیکی هستند که برای کاهش درد و فشار عضلات بدن طراحی شده‌اند. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی از جمله دستگاه‌های دستی، صندلی‌های ماساژ و ماساژدهنده پا وجود دارند. این دستگاه‌ها از لرزش، گرما یا فشار برای ارائه ماساژ درمانی به کاربر استفاده می‌کنند.

 

گجت چیست؟ و تفاوت آن با گیزمو    

 

یکی از مزایای اصلی گجت‌های ماساژور، قابل استفاده بودنشان در هر زمان و مکان است. بنابراین گزینه مناسبی برای کسانی است که به ماساژور حرفه‌ای دسترسی ندارند یا هزینه بالای آن را نمی‌توانند تقبل کنند. علاوه بر این، دستگاه‌های ماساژ برای درمان بعضی ناراحتی‌ها، از جمله درد مزمن، آسیب‌های ورزشی و کوفتگی پس از تمرین ورزشی، می‌توانند مفید باشند.

 

با این حال، باید یادآوری کنیم که دستگاه‌های ماساژ برای همه نمی‌تواند مناسب باشد. کسانی که با بیماری‌های پزشکی‌ای مانند خونریزی یا ترومبوز وریدی عمقی (DVT)، درگیر هستند بهتر است از بکار بردن آن‌ها خودداری کنند. چراکه ممکن است وضعیت پزشکی‌شان حادتر شود. بهتر است قبل از استفاده از دستگاه ماساژ، به ویژه اگر شما هرگونه مشکل سلامتی دارید، با یک پزشک مشورت کنید.

 

دستگاه ماساژور چیست؟ (irangizmo.com)

 

"ماساژورها ابزاری عالی برای کاهش استرس، افزایش گردش خون و بهبود کیفیت خواب هستند"

 

تاریخچه

ماساژ، قرن‌ها برای آرامش، کاهش درد و بهبود کلی وضعیت بدن و عضلات تحلیل رفته، انجام می‌شده است. پیدایش  نخستین دستگاه‌های ماساژ به هندوستان و چین باستان بازمی‌گردد و مردمان باستان آسیای شرقی، برای درمان بیماری‌های مختلف از آن بهره می‌بردند. اولین دستگاه ماساژ، وسیله‌ای بود به نام "تینگ"، که از بامبو و سنگ ساخته شده بود. این دستگاه برای کاهش تنش عضلانی و ترویج آرامش مورد استفاده قرار می‌گرفته است. (Florida-Acadamy)

در قرن نوزدهم، روش ماساژدرمانی سوئدی روایج یافت و سپس پروسه‌ي  توسعه نخستین دستگاه‌های ماساژ مکانیکی بصورت جدی آغاز شد. نسخه‌های اولیه از نخستین ماساژورها، از بخار به عنوان منبع انرژی و محرک، انرژی لازم را می گرفتند و در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها از آن‌ها برای درمان بیماری‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

 

انواع دستگاه‌های ماساژور - بخش اول   

 

نخستین دستگاه‌های ماساژور الکتریکی به معنی مدرن و امروزی، در اوایل قرن بیستم معرفی و روانه‌ي بازار شدند. این ابزارها، نخست، ابعادی بزرگ داشتنتد و تهیه‌ي آن‌ها برای مصرف‌کنندگان پر هزینه و گران تمام می‌شد، اما راه را برای توسعه‌شان در آینده باز کرد. در دهه 1960، اولین دستگاه ماساژ الکتریکی دستی معرفی شد و از آن زمان به بعد، دستگاه‌های ماساژور برای عموم مردم به طور فزاینده‌ای فراگیر و قابل دسترس‌تر شد.

 

اولین دستگاه ماساژ، ابزاری به اسم تینگ بود که در چین باستان از آن برای درمان انواع بیماری‌ها، استفاده می‌شده است. مدل‌های امروزی ماساژورها، از اوایل دهه 60 میلادی همه‌گیر شدند.

 

ماساژور‌های سنتی و دستگاه‌های ماساژور مدرن

اولین تمایز بارز بین ماساژورهای سنتی و دستگاه‌های ماساژ، عاملیت انسانی دخیل در فرایند ماساژدرمانی  است. استفاده از ماساژورهای سنتی (نیمه اتوماتیک)، بدون کمک فرد دیگری، تقریبا امکان‌پذیر نیست. به عبارت دیگر، ماساژورهای نیمه اتوماتیک، از نیروی خود کاربر استفاده می‌کنند و به شکلی محدود، فشار و تکنیک‌های ماساژ را به کاربر ارائه می‌دهند. در حالی که، دستگاه‌های ماساژ مدرن، به شیوه‌ای طراحی شده‌اند که افراد بدون نیاز به کمک گرفتن از دیگران، قادراند از دستگاه، ماساژ بگیرند. این ابزارهای تمام اتوماتیک، مجموعه‌ای متنوع از تنظیمات و قابلیت‌ها ماساژ را ارائه می‌دهند که با توجه به نیازهای خاص هر کاربر، قابل شخصی‌سازی‌اند.

 

ماساژور چیست؟ (irangizmo.com)
 
ماساژور‌های سنتی، ابزارهایی نیم مکانیکی نظیر توپ ماساژ یا فوم رولرها هستند که برای استفاده از آن‌ها در برخی نواحی بدن، به کمک فرد دیگری نیاز است. بنابراین اصلی‌ترین تفاوت بین ماساژورهای سنتی و دستگاه‌های ماساژور سطح کنترل و سفارشی سازی است که ارائه می دهند. ماساژور های سنتی، یا بصورت دستی قابل استفاده هستند یا نیمه مکانیکی‌اند.

 

مزیت استفاده از دستگاه ماساژور در مقایسه با ماساژ سنتی

راحتی در استفاده برای بیشتر کاربران

معمولا این گجت‌ها، بسته به نیاز کاربران طراحی می‌شوند. برخی قابلیت چندعملکردی و برخی فقط برای یک ناحیه‌ی خاص طراحی و تولید شده‌اند. بنابراین حتما دستگاه را بسته به نیاز خودتان و عملکردش، انتخاب کنید و مورد استفاده قرار دهید.

شخصی سازی نوع ماساژ بسته به نیاز کاربر 

دستگاه‌های حرفه‌ای تر و در نتیجه گران‌قیمت‌تر، امکانات ماساژدهی بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. نکته قابل تجه در این‌جا، ماساژوری مناسب‌تر است که در عین قابلیت‌های زیاد، کاربر را گیج نکند و اصطلاحا کاربرپسند‌تر باشد.

صرفه جویی در هزینه 

باید نکته را متذکر شوییم، ماساژ گرفتن از یک ماساژور حرفه‌ای، می‌تواند نتایج بسیار خوش‌آیندتر و مفید‌تری برای کاربر داشته باشد.

حریم خصوصی

برخی افراد ممکن است حس خوبی نسبت به این که از یک غریبه ماساژ بگیرند، نداشته باشند. دستگاه ماساژر امکان حفظ حریم خصوصی و استفاده آسان در خانه و اماکن خصوصی را فراهم می‌کند.

انواع دستگاه‌های ماساژور

این دستگاه‌ها در انواع مختلفی موجود هستند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. از دستگاه‌های ماساژور دستی و ساده گرفته تا دستگاه‌های پیشرفته‌تر با قابلیت‌های بیشتر. در این بخش بصورت اجمالی به معرفی انواع دستگاه‌های ماساژور اشاره می‌کنیم.

 

انواع دستگاه‌های ماساژور - بخش دوم     

 

در یک دسته‌بندی کلی می‌توان ماساژورها را به دو دسته‌ی دستگاه‌های ماساژ قابل حمل و دستی و دستگاه‌های ماساژ الهام‌گرفته از ماساژورهای حرفه‌ای تقسیم کرد.

  1. دسته‌ی اول مناسب استفاده در محل کار یا هنگام پیاده‌وری و یا فعالیت‌های روزانه است و عملکردی ساده دارند. معمولا وزن‌شان کم، ارزان‌تر و سیستم کاربری ساده‌تری دارند.
  2. دسته‌ي دوم ماساژور‌ها، پیچیده‌تر، گران‌تر و سنگین‌تر بوده و در طراحی‌شان از روش‌های ماساژدرمانی حرفه‌ای، الهام گرفته شده‌ است. در این گجت‌ها قابلیت‌ها و امکانات بیشتری نظیر گرمایش، ارتعاش و قابلیت تنظیم شدت ماساژ به کاربران ارائه شده است.

این گجت‌های پیچیده اغلب با نام‌هایی مانند "شیاتسو ماساژور"، "دستگاه ماساژور شیاتسو"، "دستگاه ماساژور رولینگ"، "دستگاه ماساژور تراپی"، "دستگاه ماساژور شیاری" و "دستگاه ماساژور شناور" شناخته می‌شوند.

 

 

دستگاه‌های ماساژ، در دو دسته‌ي کلی قابل طبقه‌بندی‌اند.
یکی ماساژورهای قابل‌حمل و دستی
دیگری ماساژورهای شبیه‌ساز

 

جمع‌بندی

دستگاه‌های ماساژور، ابزار‌هایی با کاربری راحت و عملکرد موثر، درد و تنش عضلانی را تا حدود زیادی رفع می‌کند. با شناخت کافی از عملکرد هر دستگاه و نیازهای بدنی، کاربر می‌تواند از بین دستگاه‌های ماساژور دستی تا صندلی‌های ماساژور کامل بدن، دستگاهی متناسب با خود را انتخاب کند. با این حال، باید توجه داشت که رعایت نکات ایمنی در استفاده از آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. در صورت داشتن هرگونه نگرانی و یا بیماری مفصلی و استخوانی، در مورد استفاده از آن‌ها، حتما نظر پزشک معالج خود را جویا شوید.

 

دستگاه ماساژ در مجموع می‌تواند جایگزینی مقرون به صرفه با کاربری ساده و راحت برای ماساژهای سنتی باشد و بسیاری از مزایای مشابه را فراهم آورد. با این حال، از این نکته نمی‌توان غافل شد که ماساژ گرفتن از یک ماساژور حرفه‌ای می‌تواند بسیار لذت‌بخش‌تر و موثرتر از ماساژ گرفتن از یک دستگاه باشد.

 

منابع

Medical news today

Mayo Clinic

Wikipedia

Florida Academy

 

مشاهده و خرید انواع دستگاه‌های ماساژ در ایران گیزمو    

    

ترتیب مطالعه سلسه مقالات مرتبط با دستگاه‌های ماساژور بدن در ایران گیزمو:

 

  1. دستگاه ماساژور چیست؟ و تاریخچه‌ي دستگاه‌های ماساژ
  2. انواع دستگاه‌های ماساژور- بخش اول
  3. انواع دستگاه‌های ماساژور- بخش دوم
  4. سوالات متداول در مورد انواع دستگاه‌های ماساژور

 

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ می باشد